15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://mjestopodsuncem.com/wp 100 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tko smo mi

Grga Frangeš, dipl. etnolog / muzeolog

glavni partner, savjetnik za kulturnu baštinu

Diplomirao 2005. godine na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog Fakulteta u Zagrebu. Karijeru u struci započinje volontirajući u Parku Prirode Žumberak, da bi potom tri godine proveo na radnom mjestu suradnika za kulturnu baštinu u Javnoj ustanovi Park prirode Učka, te dvije kao konzervator – etnolog u Konzervatorskom odijelu u Rijeci. 2012. godine preuzima vođenje tvrtke Mjesto pod suncem d.o.o. te ju usmjerava ka pružanju konzultantskih i projektantskih usluga u zaštiti, očuvanju i interpretaciji kulturne baštine. Paralelno s formalnom karijerom djelovao je kao jedan od voditelja i članova upravnog odbora udruge 4 GRADA DRAGODID s kojom 2012 godine osvaja Nagradu Europske unije za kulturnu baštinu Europa Nostra te nagradu za najbolje izlaganje na međunarodnoj konferenciji The Best in Heritage.

Kako bi bio dosljedan onome što voli i propovijeda Grga je obnovio seosko imanje u gorskim predjelima Primorsko goranske županije te je ono danas dom njegove obitelji i sjedište naše tvrtke.

Miše Renić, dipl. ing. arhitekture

stariji partner, glavni projektant

Diplomirao 2002. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Zbog ljubavi prema biciklizmu, baštinskoj arhitekturi, ali i modernim projektima, seli na Vis te radi u birou za arhitekturu i urbanizam A+U iz Komiže. Kroz viško iskustvo nastala je i udruga Dragodid, koja se bavi popularizacijom suhozida kroz publikacije, predavanja te radionice.

Daljnje iskustvo konzervatorskog rada stječe u Hrvatskom restauratorskom zavodu, dok želju za modernom arhitekturom ostvaruje radeći kod Dva Arhitekta. Krajnju sintezu obje potrebe ostvaruje u Mjestu pod suncem.

Miran Križanić, mag. ing. arhitekture

mlađi partner, projektant suradnik

Miran je arhitekt i vizualni umjetnik iz Karlovca sa zadarskom adresom. Diplomirao je 2011 godine na arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Spoj biciklističkih avantura i interesa za prostorne teme bio je ključ povezivanja s fenomenom suhozida. Zadnjih 10-ak godina surađuje s ostatkom tima na terenskim radionicama, edukacijama, istraživanjima i arhitektonskim projektima vezanim za baštinu kroz rad udruge Dragodid te u Mjestu pod Suncem. Osim toga, bavi se izradom stručnih ilustracija i infografika, kritičkim land artom, crtežom i slikarstvom.

Marko Pejić, mag. hist. art.

mlađi partner, izvršni direktor

Studirao povijest umjetnosti i etnologiju u Zagrebu i Pragu. Diplomirao je 2018 godine te za svoj diplomski rad s temom „Zaštita baštine kao politika sjećanja” dobiva nagradu Hrvatskog društva povjesničara umjetnosti. Stručni interes su mu analize kulturnih i političkih sustava.

Radno iskustvo stječe kao voditelj financija i projektni manager u organizacijama civilnog društva koje su se bavile kulturom i kulturnom baštinom. Svoju humanističku naobrazbu i iskustvo u upravljanju projektima koristi kako bih našoj organizaciji pomogao osigurati operativnu i financijsku stabilnost te uspjeh u realizaciji projekata naših klijenata.


Za realizaciju različitih kontinuirano surađujemo s nizom vanjskih stručnih suradnika etabliranih u područjima arheologije, urbanizma, krajobrazne arhitekture, restauracije te marketinga u turizmu.

Zanima te karijera na razmeđu društveno-humanističkih i tehničkih disciplina? Smatraš da imaš vještine koje bi mogle upotpuniti naš tim? Zainteresirani smo, piši nam!